Hrisca este o samanta bogata in nutrienti si lipsita de gluten ce devine tot mai populara datorita beneficiilor sale pentru sanatate. Cu toate ca nu face parte din categoria cereale, semintele ei sunt asemanatare cu cele de grau gasinduse in comert de regula sub forma de boabe sau faina, ambele fiind produse nutritive care nu trebuie sa lipseasca din bucatarie, putand fi folosite in numeroase feluri.
Hrisca este o samanta bogata in nutrienti si lipsita de gluten, ce devine tot mai populara datorita beneficiilor sale pentru sanatate. Aceasta este bogata in minerale, proteine, carbohidrati si antioxidanti.
Cu toate ca nu face parte din categoria cerealelor, semintele ei sunt asemanatare cu cele de grau, gasindu-se in comert de regula sub forma de boabe sau faina, ambele fiind produse nutritive exceptionale, care nu trebuie sa lipseasca din bucatarie si pot fi folosite in numeroase feluri. Pana si gustul ei este asemanator cu cel al cerealelor.
Hrisca este utila pentru curatarea ficatului, eliminarea excesului de apa din organism, determina imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare, respectiv ajuta la functionarea eficienta a sistemului digestiv. Vestea buna e ca poate fi introdusa cu succes si beneficii garantate inclusiv si in dietele alimentare ale copiilor, incepand cu varsta de 8 luni, in special pentru combaterea constipatiei.