Nucile de caju au efecte pozitive asupra întregului nostru corp. Chiar daca jumatate din compozitia lor consta în grasimi, ele ajuta la scaderea în greutate. În acelasi timp, ele împiedica formarea pietrelor biliare, iar studiile stiintifice au confirmat ca sunt luptatori eficienti impotriva cancerului gasto-intestinal.
Nucile de caju provin din Portugalia, cu toate ca sunt cultivate cu precadere in Africa, iar consumul lor este renumit pentru proprietatile sale inca din secolul al XVI-lea.
O mare parte dintre vitaminele complexului B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9), impreuna cu C, E si K fac parte din compozitia lor, fapt pentru care aceste nuci devin indispensabile unei diete echilibrate. In ceea ce priveste mineralele, ne "incarca bateriile" cu potasiu, seleniu, calciu, magneziu, sodiu, fier etc.
Nucile de caju au practic efecte pozitive asupra intregului nostru corp. Chiar daca jumatate din compozitia lor consta in grasimi, ele ajuta la scaderea in greutate. In acelasi timp, ele impiedica formarea pietrelor biliare, iar studiile stiintifice au confirmat ca sunt luptatori eficienti impotriva cancerului gastro-intestinal.
Maculatura este fortificata cu ajutorul lor, vederea mentinuta in parametrii optimi si anemia tinuta la departare, pastrand totodata intacta senzatia de satietate pentru o perioada destul de indelungata de timp.